Residu verd i compostatge
El compostatge
Què és el compostatge?
El compostatge casolà és un procés natural a partir del qual, una part dels residus orgànics que generem a la llar es poden transformar en compost.
El compost és un adob natural molt útil per a les plantes del nostre hort o jardí.
Per poder realitzar aquest procés des de casa necessitem l’ajut d’un compostador, un recipient dissenyat per a que el compostatge es realitzi sense pudors, mosques o mal aspecte.
Per què és bo fer-ne?
Amb el compostatge es retornen els nutrients al sòl, i es tanca el cicle de la matèria orgànica.
El compost té beneficis per a les plantes i el sòl, per al medi ambient, doncs es redueixen els residus (prop del 40% del residu d’una llar és orgànic), i pel mateix compostaire (estalviem comprar adob). A més, participar de la campanya de compostatge casolà pot representar una bonificació en la taxa de les escombraries.
Què podem compostar?
- De la cuina: restes de fruita i verdura, pa sec i restes de menjar cuinat, closques d’ou i fruits secs, marro de cafè i restes d’infusions
- Del jardí o de l’hort: gespa i altres herbàcies, flors, rams i fulles verdes o seques, serradures de fusta natural, restes petites de poda i branques.
Recollida residu verd. Recollida restes esporga. Ubicació contenidors poda
Els habitatges unifamiliars amb jardí poden treure el residu qualsevol dia que hi ha recollida de matèria orgànica (dilluns, dimecres, divendres i dissabte) sempre que es tracti de petites quantitats, o bé portar-ho a la deixalleria.
Durant la temporada de poda -novembre i desembre- s’habiliten 3 contenidors per a la recollida.
Cost del servei
Àrea responsable
Regidoria de Medi Ambient