Optimisme per a la recuperació dels valors de qualitat de l'aigua del riu Besòs
Després de l'anàlisi que la Universitat de Vic i el Consorci Besòs-Tordera han fet aquest dimecres al matí al tram de Martorelles.
La tècnica de Medi ambient de l'Ajuntament de Martorelles, conjuntament amb tècnics de la Universitat de Vic i del Consorci Besòs-Tordera, han participat aquest dimecres al matí en la recollida i anàlisi de mostres de l'aigua del riu Besòs en el tram de Martorelles.
Aquests controls es realitzen periòdicament. Tanmateix, i fruit de l'incendi del passat 11 de desembre a la planta de Ditecsa de Can Buscarons de Montornès, aquests es realitzen practicament a diari.
En el mostreig d'avui han participat tècnics del Centre Tecnològic Beta de la Universitat de Vic que participen en el projecte INTCATCH 2020 de la Unió Europea. En aquest projecte hi participen diferents universitats europeees (Verona, Roma, Viena, Vic) i l'objectiu del mateix és el disseny d'eines per a controlar i monitoritzar l'estat dels rius europeus.
El dron aquàtic que han fet servir aquest matí al Besòs llegeix cada segon, i en temps real, fins a 14 paràmetres o indicadors de la qualitat de l'aigua (nivell de nitrats, nivell de partícules sòlides en suspensió, conductivitat, nivells d'oxigen, fòsfor, amoni, etc...).
Les dades preses aquest matí, i contrastades, són positives i substancialment millors a les de l'última mostra. Segons els indicadors del dron aquàtic, la recuperació de l'hàbitat del riu Besòs és dinàmica i els tècnics es mostren optimistes en recuperar en un període curt de temps els valors de qualitat de l'aigua previs a l'incendi.