La Mancomunitat del Galzeran presenta el Protocol comunitari de detecció i intervenció dels usos de drogues i pantalles

Dimarts, 11 d’octubre de 2022
  • Una eina amb la finalitat d’impulsar la conscienciació, organització i mobilització entre professionals per tal de fer prevenció de forma coordinada amb una major agilitat i fortalesa.

La Mancomunitat del Galzeran va presentar, el passat 5 d'octubre a Vallromanes, el Protocol comunitari de detecció i intervenció dels usos de drogues i pantalles.

Es tracta d’una eina adreçada als agents socials dels municipis del Galzeran que permet la valoració de cada cas i adapta les intervencions en funció del tipus de consum de drogues i usos de les TRIC (Tecnologies de la Relació, la Informació i la Comunicació), i la seva finalitat principal és la d’impulsar la conscienciació, organització i mobilització entre professionals per tal de fer prevenció de forma coordinada amb una major agilitat i fortalesa.

Durant un any s’han realitzat propostes per tal de dur a terme aquest document que vol esdevenir un marc de referència per a tota la xarxa d'agents del territori que treballen amb la comunitat.  En aquest sentit, la implicació de tots i totes els i les professionals generarà un procés integral de les actuacions en drogues i TRIC per tal de minimitzar possibles problemàtiques i afavorir la detecció precoç. 

La continuïtat i intensitat dels consums lligats a certs factors de risc (personals, socials...) pot afavorir l’aparició de problemes relacionats amb els usos de drogues i pantalles. Per aquest motiu, és important l’existència d’aquest protocol com a eina per tal de donar una resposta davant les diferents casuístiques a tota la ciutadania. 

Des de la Mancomunitat del Galzeran cal treballar conjuntament i disposar d’una metodologia que permeti realitzar prevenció i intervencions més significatives i properes, involucrant als professionals que tinguin contacte directe amb la persona atesa per realitzar el seguiment.

L’acte, celebrat al Casal de Cultura de Vallromanes, va comptar amb l’assistència dels tècnics  i agents socials dels sis municipis (Montornès del Vallès, Sant Fost de Campsentelles, Martorelles, Vilanova del Vallès, Vallromanes i Santa Maria de Martorelles) que composen la Mancomunitat, així com els responsables del servei Crític i la Cooperativa Eines, Joan Barrero i Ester Angelats, encarregats de la gestió del programa que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona, i la ponència “Adolescència i Adultescència, dos cervells en lluita” a càrrec de l’educador social i terapeuta Fran Rojas.

Darrera actualització: 11.10.2022 | 09:35