Comença la campanya de vacunació contra la grip al Vallès Oriental

Dimecres, 27 d’octubre de 2021
  • Es pretén arribar, sobretot, a persones de 60 anys o més, persones que pateixen una malaltia crònica, embarassades i professionals de la salut.

Als centres d’Atenció Primària (CAP) de l’Institut Català de la Salut al Vallès Oriental ja s’ha començat a administrar la vacuna contra la grip. Aquest any, l’objectiu principal de la campanya de vacunació és arribar a persones que tenen 60 anys o més, persones que pateixen una malaltia crònica, embarassades i professionals de la salut. Podeu consultar a CanalSalut el detall dels grups poblacionals als quals es dirigeix la vacunació contra la grip.

Aquest any, la campanya inclou una novetat destacada: les persones que van rebre la segona dosi de la vacuna contra la COVID-19 fa més de 6 mesos, i que tenen més de 70 anys, podran rebre alhora la vacuna de la grip i la dosi de reforç contra la SARS-CoV-2. Així, amb la doble vacunació, es pretén protegir al màxim els col·lectius més vulnerables davant una possible coinfecció.

La tercera dosi de reforç contra la SARS-CoV2, fins ara, ja s’havia obert a les persones que viuen a les residències geriàtriques i a les immunodeprimides i, ara, s’obre a la població general de més de 70 anys.

On es duu a terme la vacunació?

Cada un dels equips d’atenció primària del territori han establert espais de vacunació en funció de les especificitats del seu centre i de la seva població. Així doncs, en alguns casos la vacunació es farà als CAP i, en altres, a punts externs i comunitaris (centres cívics, casals, espais municipals, etc.). A Martorelles s'ha habilitat el Celler de Carrencà des del 27 d'octubre i durant tot el mes de novembre. 

Per saber on es realitza la vacunació, podeu accedir al llistat per municipis i consultar els espais concrets on vacunen tots els equips d’atenció primària de l’Institut Català de la Salut a la Metropolitana Nord.

Com es pot obtenir cita per a la vacunació contra la grip?

Totes les persones que formin part dels col·lectius de risc ja poden demanar cita a través del web de programació de visites (citasalut.gencat.cat) o a través de La Meva Salut, a l’apartat “Cita”.

També es pot demanar dia i hora a través de la central de trucades, des d’on es programa directament la cita, al telèfon 93 326 89 01. A més, com cada any, es podrà contactar directament amb el centre d’atenció primària corresponent.

Darrera actualització: 27.10.2021 | 10:39