Quan obriu Victor? En principi el 18 de juliol, entre mitjans i finals de mes.
Des de quan esteu treballant-hi? Des que es va adjudicar l’explotació del servei fa unes tres setmanes (principis de juny).
Què esteu fent aquests dies? Estem contactant amb proveïdors, elaborant la carta, ideant una mica l’espai, buscant equipaments per al bar, material, creant la imatge gràfica, paperassa vària per a crear la societat.
Fans de la vinya SL? Sí, com que la Marta i jo teníem el nom aquest de Fans dels entrepans durant un viatge... Vam posar cinc opcions i aquesta és la que l’Agència Tributària va decidir. Una era “pàmpol” que és la fulla de la vinya, però no la van acceptar.
Comenceu des de zero o aprofiteu els contactes que teníeu ja en anteriors projectes? Una mica des de zero perquè el que volem fer és una cosa que no hem fet abans, el tipus de productes no són els mateixos amb els quals havíem treballat. No volem replicar l’anterior projecte que teníem al municipi del costat. L’únic que mantenim és la nostra relació amb els cervesers artesans de Santa Maria, Hobac, que serà la “cervesa resident” al bar. El que pretenem és que només hi hagi cervesa artesana i per a tots els públics. Cap cervesa industrial, per molta pressió que ens posin. Ja que comencem de nou, volem intentar marcar una línia forta en aquest sentit.
En què més us especialitzeu? Tenim tres eixos. El cafè d’especialitat i de qualitat, la cervesa artesana i els vinils, que en realitat es refereix a la música. La idea és que aquesta només soni en un tocadisc o en directe en format concert. En principi, ho hem d’acabar de quadrar, però un dissabte al mes ens agradaria programar un esdeveniment relacionat amb la música que no coincideixi amb cap activitat municipal.
Teniu experiència en els cafès d’especialitat? En tenim a nivell de consumidors, en l’últim any i mig que la Marta i jo hem estat voltant el món l’única manera de prendre un cafè bo era anant a un lloc de cafè d’especialitat. Com que som “cafeters” cada dia anàvem a dos o tres cafès diferents allà on ens trobàvem.
“Volem començar des de zero i no replicar projectes anteriors”
Algun origen en concret? A mi m’agraden molt els del Perú perquè són molt àcids, però en tindrem de tot arreu. El del Perú és un concepte molt diferent de cafè, però també vam fer la ruta del “Eje cafetero” de Colòmbia i t’expliquen la història i el procés del cafè... Allà venen molt cafè de filtre, aquí es pren, però estem més acostumats a l’espresso i nosaltres ens hem enganxat una mica al bon cafè.
Ja teniu la màquina? Sí, tot i que la inversió per la màquina de cafè pel bar i el molinet és alta.
Moldreu el cafè vosaltres? Clar, aleshores tenim un torrador de cafè que està a Montcada i treballarem segurament amb ell perquè el que volem és fer tot el possible amb la gent d’aquí a prop. Evidentment, el cafè ve de molt lluny perquè aquí no se’n cultiva, però almenys que el torrador sigui de per aquí i tinguem vincle. Si hi ha qualsevol cosa, poder anar a parlar amb algú i no trucar-li o enviar-li un mail.
La teca? Estem acabant de definir, és el que menys portem treballat eh. Potser perquè és el que menys ens preocupa. En el fons, compres l’equipament necessari i després és posar-te a fer proves. La teca serà “tapetes”, entrepans, vermuts, esmorzars, no tindrem “burgers”. El que tenim clar és que volem treballar amb productors d’aquí, un pa que ens faci un forner de quilòmetre zero, els ous ecològics de Gallecs, el vermut de Can Roda, cervesa Hobac...
Quin horari fareu? Entre setmana obrim cada matí de 09 a 12 h, dimarts i dimecres tarda de 16 a 19 h, dijous i divendres de 16 a 23 h; dissabte de 07 a 00 h i diumenges de 08 a 15 h. Tancarem les tardes de dilluns i diumenge.
Quina experiència teniu en el món de la restauració? La Marta i jo uns 14-15 anys portant el nostre propi negoci al municipi del costat, jo abans havia estat treballant de cambrer al restaurant La Flor de Santa Maria, i el Manu és el que no té cap experiència en aquest món tret de col·laborar en l’organització d’algun festival.
Heu estat voltant per tot el món després de traspassar l’anterior negoci... Sí, hem visitat l’Amèrica Central i del Sud, l’Índia, el sud-est asiàtic, el Japó, Austràlia, Nova Zelanda... Entremig vam venir per dos casaments que teníem d’amics i vam aprofitar per muntar Fans dels entrepans per finançar-nos l’última part del viatge. Això era un bar efímer a Mollet que va durar 22 dies en què vam fer alguns entrepans que havíem tastat durant el viatge.
Durant el viatge pensàveu a obrir un nou negoci a la tornada? No, era un viatge vital, però la Marta i jo ens mengem la vida. Ens encanta menjar i gaudir-ne. Evidentment, aprens coses i penses a aplicar-les en el que tu saps fer. Però no era la finalitat. Sempre tens al cap muntar coses. La idea inicial era una cafeteria petita, continuar aprenent sobre el món del cafè.
"Carrencà és una meravella, l’espai icònic de Martorelles"
Per aquí? A Barcelona? A Barcelona no. Havia de ser un lloc on pogués anar caminant o en bici a la feina. Vam estar mirant locals a Mollet per muntar una cafeteria i al final va sorgir l’oportunitat de La Vinya.
Per què us decidiu? Perquè l’opció a nivell econòmic és interessant, les condicions són bones, l’espai és una passada... És com que té moltes possibilitats, potser masses (riu). Per què agafar un local a Mollet si tenim aquest espai d’aquí a Martorelles on podrem oferir molt més? No és el que volíem en un principi, però sí que el tema de la música ja estava present en el projecte de la cafeteria. I aquí tenim l’oportunitat de programar esdeveniments musicals com DJs, concerts, jam sessions, fira de discos, tallers...
Aquests esdeveniments d’on els traieu? El Manu és músic i està molt vinculat a molts grups del seu àmbit i nosaltres hem organitzat festivals com el Carmanyola sound o el Brunzit i tenim també algun contacte. També com a consumidors de música de per aquí.
Us agradaria col·laborar amb el pròxim Brunzit? Sí, i tant. Guardo molt bon record dels primers Brunzits i el Manu i jo tenim moltes idees.
Com us heu distribuït les feines? La Marta estarà a la part administrativa i de contacte amb l’ajuntament, el Manu la part del cafè, recursos humans, xarxes i temes musicals i jo la cuina, i amb el Manu, també la música.
Sereu al rovell de l’ou del poble a nivell social i cultural... És una meravella, l’espai icònic de Martorelles.
Quin lloc del poble és especial per a tu? He viscut molta part de la meva infància a la riera, al carrer de l’antic mercat. Tinc molt bon record, allà abans sempre hi havia el ramat d’ovelles i cabres de la casa de més amunt... Ho tenia molt a prop perquè vivia al carrer Colom.