La filosofia dels horts urbans

Dimecres, 1 de novembre de 2017

ICV-EUiA - Octubre 2017

En 1990 Felipe Elices (PSC), va entrar com a regidor a l’Ajuntament de Matorelles en substitució de Juan Prera Terròs, des de llavors el nostre company va desenvolupar diferents tasques, lluitador incansable i dur negociador. Des d’ICV-EUA, el nostre més sentit condol a la seva família i el nostre reconeixement al treball realitzat.

En els últims anys l’entorn urbà ve demandat una tornada a un estat natural i sostenible, el contacte del qual amb la naturalesa sigui més directe, donant lloc al desenvolupament de noves pràctiques ecològiques que busquen fer de les ciutats i pobles un lloc millor per viure. Una d’aquestes pràctiques, la qual podríem considerar com la bandera de l’ecologisme i la sostenibilitat de la ciutat i dels pobles, és l’hort urbà. És a dir, convertir espais que ens brinden les ciutats, tals com a terrats, terrasses o balconades en zones verdes de cultiu per l’autoconsum.

Fa uns mesos, es van inaugurar els “Horts urbans ecològics” de Can Camp, a través d’un sorteig una vintena de famílies van aconseguir una parcel·la. Als nous hortolans es va procedir a impartir-los uns cursos de formació acompanyats de classes pràctiques impartides per una biòloga, que explica com s’ha de cuidar i plantar en un hort ecològic, aquesta formació dona lloc a un aprenentatge sobre la natura de les mateixes: la importància del Sol i les pluges de primavera, la diferència entre cultivar a l’estiu o a l’hivern… 

D’aquesta manera podem comprendre com el món és un gran cicle del que tots som actors.  La motivació de plantar les seves pròpies hortalisses i llegums de forma ecològica i la seva posterior recollida, el contacte amb la terra i la convivència entre ells està resultant una experiència molt positiva.

 

Darrera actualització: 14.01.2019 | 10:15