Què és el coronavirus

Coronavirus SARS-CoV-2

El coronavirus és un tipus de virus que circula entre els animals però alguns d’ells també poden afectar a éssers humans i poden causar problemes respiratoris que majoritàriament produeixen simptomatologia lleu. El coronavirus SARS-CoV-2 és un nou tipus de coronavirus que pot afectar les persones i que es va detectar per primera vegada el desembre de 2019 a la ciutat de Wuhan, província de Hubei, a la Xina. Majoritàriament, en un 80% dels casos només produeix símptomes lleus respiratoris.

 

Transmissió

La forma d’adquirir la infecció no es coneix de manera precisa. Per analogia amb altres infeccions causades per virus similars, sembla que la transmissió es produiria a través del contacte amb animals infectats o per contacte estret amb les secrecions respiratòries que es generen amb la tos o l’esternut d’una persona malalta. Aquestes secrecions infectarien una altra persona si entren en contacte amb el nas, els ulls o la boca.

Símptomes

Els símptomes més comuns inclouen febre, dificultat per respirar, tos o malestar general. En els casos més greus, la infecció pot causar pneumònia, insuficiència renal i altres complicacions. Els casos més greus, generalment succeeixen en persones grans o que pateixen alguna comorbiditat com la malaltia cardíaca, malaltia pulmonar o problemes d’immunitat.

Tractament

Actualment no hi ha cap tractament específic per al nou coronavirus, encara que hi ha molts tractaments per controlar els seus símptomes, per la qual cosa l’assistència sanitària pot millorar-ne el pronòstic.

Darrera actualització: 06.04.2020 | 12:34
Darrera actualització: 06.04.2020 | 12:34